Lijsterlaan 47a, Ermelo

Opleiding

Wie zijn Wij:

Onze rijschool staat voor kwaliteit met een bovengemiddeld slagingspercentage en dit voor een zeer scherpe lesprijs.
De rijopleiding is individueel gericht op de leerling, niet iedereen is namelijk hetzelfde, zo heb je snelle leerlingen, leerlingen met faalangst, zenuwachtige leerlingen in welke vorm dan ook, leerlingen met een lichamelijke beperking enz. Maar uiteindelijk wel met hetzelfde doel, namelijk het rijbewijs.

En hier zit onze kwaliteit, met meer dan 30 jaar ervaring en door het volgen van verschillende training en opleidingen heeft onze verkeersschool de nodige bagage in huis om deze verschillende leerlingen snel en deskundig naar het rijbewijs te begeleiden.

Eigenaar en instructeur Martin Adema
Lijsterlaan 47a
3853 TB Ermelo
Tel.: 0341-562708 of 06-23114784

Regulier

  • Bij een reguliere rijopleidingen kies je ervoor om 1 of 2 keer per week te lessen, met een rijles van 1 of 2 uur achter elkaar.
  • Nadat 2/3 van je rijopleiding achter de rug hebt ga je een Tussen Tijdse Toets (TTT) rijden. Dit wordt door een examinator van het CBR afgenomen. Tijdens dit “proefexamen” wordt er gekeken waar eventueel nog je zwakke punten liggen.
  • Tijdens deze TTT kun je een vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het werkelijke praktijkexamen. De rijlessen die je nog gaat rijden na de TTT worden dan gebruikt om je inzicht en rijvaardigheid te verhogen en de dan nog zwakke onderdelen die tijdens de TTT naar boven kwamen, naar het examenniveau te brengen. Het voordeel van deze TTT is groot, je hebt kunnen proeven aan hoe een examen in zijn werk gaat door je ontmoeting met een examinator die dan naast je zit i.p.v. je instructeur en hoe jij je zelfstandig gedraagt in het verkeer.
  • Dan volgt je Praktijk examen, deze gaat net als je TTT, dus de grote spanning voor het examen is niet aanwezig (natuurlijk wel de gezonde examenspanning) dit door je goede voorbereiding na je TTT, die je slagingskans beduidend vergroot.

Natuurlijk word je thuis opgehaald, maar je kunt ook kiezen voor een ander ophaaladres bijvoorbeeld school, werk, vrienden? enz. Onze rijlessen worden overdag, ’s avonds of op zaterdag gegeven, precies wat jou het beste uitkomt.

Een ding is belangrijk: Een goede rijopleiding volg je maar een keer in je leven!!

Automaat

 • Voor hen die het schakelen niet zien zitten, bieden wij de mogelijkheid om te lessen in een automaat. De auto die wij hier voor gebruiken is een Volkswagen Polo.
 • De opleiding is gelijk aan de reguliere rijopleiding (zie reguliere rijopleiding)

Gehandicapt

Gehandicapten Rijopleiding: Deze rijopleiding geschied voor 95% van de kandidaten in een automaat, deze auto is aan te passen met een:

– hand bedrijfsrem aan het stuur
– segment gas aan het stuur
– richtingaanwijzer rechts van het stuur
– gaspedaal links van de rem

 • Deze aanpassingen zijn allen demontabel zodat deze niet in de weg zitten voor welke leerling dan ook.
 • De rijopleiding is niet anders dan met valide leerlingen behalve dat na ongeveer 5 lessen een rijtest wordt afgenomen door een aanpassingsdeskundige van het CBR, dit gebeurt naar aanleiding van door de leerling ingevulde eigen verklaring.
 • Tijdens deze ongeveer 15 min. tot 20 min. durende test wordt er gekeken of dit de juiste aanpassing is voor de leerling.
  Is dit het geval dan krijgt de leerling een verklaring van geschiktheid en kan er onbezorgd verder worden gegaan met de rijopleiding.
  En dan succesvol op naar het rijbewijs.

Spoedopleiding

 • Als je kiest voor een spoedopleiding maken wij eerst een afspraak voor een intest die ongeveer 1,5 uur duurt, tijdens deze intest wordt de snelheid waarmee jij leert autorijden ingeschat.
 • Daarna gaan wij direct met de planning van jouw spoed rijopleiding aan het werk. De spoed rijopleidingen worden alleen tussen 08:00 uur en 18:00 uur gegeven, dit i.v.m. het tegenkomen van alle verkeerssituaties die je tijdens het examen ook tegen zult komen. De intest is geheel vrijblijvend.
 • Je kunt na de intest bijvoorbeeld ook kiezen om een reguliere opleiding te volgen in plaats van een spoedopleiding.

Personenauto aanhangwagen

Je aanhangwagenrijbewijs halen!

 • Dit kan door middel van een reguliere opleiding, dit houdt in dat je een of meerdere lessen per week volgt, je examen wordt direct aangevraagd en je examendatum wordt in overleg met de kandidaat overlegd.
 • Heb je iets meer haast met het behalen van je aanhangwagenrijbewijs dan kun je ook kiezen voor een dag opleiding. Heb je geen of weinig ervaring met het (achteruit)rijden met een grotere aanhanger is het aan te bevelen om vooraf een intest te doen. Deze duurt 90 min. De dagopleiding bestaat uit 6 uur en aansluitend het examen.

Theorie opleiding

Bij ons kun jij kiezen voor een avond opleiding of een spoedopleiding om je theorie te behalen.

Avond opleiding;

 • Deze bestaat uit 12 avonden van een uur theorieles.
 • Elke maandag avond van 19:30 uur tot 20:30 uur

Spoed opleiding:

 • De cursus dag is op zaterdag van 09:00 uur tot 16:30 uur. Incl. lunch.
 • Examen training op dinsdag of woensdag avond van 19:00 uur tot 21:00uur.
 • Het examen is dan op donderdag of vrijdag.
 • Cursus materiaal krijg je in bruikleen.
Gemaakt door Elementa